När du köper en sexleksak är det viktigt att tänka på några faktorer för att du ska kunna välja en leksak som är säker, bekväm och rolig för dig. Om du vet vilken kategori av sexleksak du vill köpa har du kommit en bra bit på vägen. Har du inte riktigt kommit till underfund med det ännu kan du läsa vår guide till olika kategorier av sexleksaker här. När du har kommit så långt finns dock en hel del andra saker att tänka på inför ditt köp. Här är några saker att tänka på:

Material

Det är viktigt att du har en produkt som är lämplig för att skydda din sexleksak: Sexleksaker är tillverkade av olika material, bland annat silikon, plast, glas och metall. Vissa material är säkrare och mer kroppssäkra än andra, så det är viktigt att välja en leksak som är tillverkad av ett icke-poröst och allergivänligt material. Silikon och rostfritt stål anses i allmänhet vara säkra material för sexleksaker. Vi har en separat guide till olika material för sexleksaker.

Storlek

Det är viktigt att tänka på leksakens storlek och om den kommer att vara bekväm för dig att använda. Om du är nybörjare på sexleksaker eller aldrig har använt en sådan tidigare kanske du vill börja med en mindre leksak och arbeta dig upp till större storlekar.

Form och design och funktion

Leksakens form och design kan påverka hur den känns och hur lätt den är att använda. Tänk på om du vill ha en leksak med en slät eller strukturerad yta och om du vill ha en leksak som är utformad för inre eller yttre stimulering.

Vibrationer

Vissa sexleksaker har vibrationsfunktioner, vilket kan ge ett extra inslag av njutning. Om du är intresserad av en vibrerande leksak, tänk på hur starka och varierande vibrationerna är och om de kan justeras.

Är leksaken eldriven behövs en strömkälla

Sexleksaker kan drivas av batterier eller genom att anslutas till ett vägguttag. Tänk på hur bekvämt och dyrt det är med strömkällan och om den kommer att vara lätt att använda.

Rengöring och underhåll

Det är viktigt att hålla dina sexleksaker rena för att förhindra spridning av infektioner. Tänk på om leksaken är lätt att rengöra och om den kräver någon särskild vård eller underhåll. För mer information om hur du rengör dina sexleksaker kan du läsa vår guide.

Pris samt leverans

Sexleksaker kan variera i pris från några få tjugolappar till flera tusen kronor. Tänk på din budget och vad du är villig att spendera på en leksak. Tänk på att dyrare leksaker inte nödvändigtvis är av bättre kvalitet, så det är viktigt att göra din research och läsa recensioner innan du gör ett köp.

Diskretion vid leverans

Om du bryr dig om diskretion, tänk på om leksaken kommer i en diskret förpackning och om den är lätt att förvara.

Det är också viktigt att komma ihåg att alla har olika preferenser när det gäller sexleksaker, så det är viktigt att välja en leksak som känns bra för dig och uppfyller dina behov.