Piska

En piska är en rolig leksak i sängen och kan användas både till hårdare och mjukare lekar. En piska kan användas för att visa dominans i ett BDSM-spel men kan också användas för att mjukt och lekfullt kittla din partner på känsliga ställen. Piskor finns i olika modeller, storlekar och material, men en sak har dem alla gemensamt – de känns riktigt kinky!

Den självklara ingrediensen i en BDSM-lek – Piskan

Ett snärtande piskrapp är nästan en självklarhet i en BDSM-lek och är ett roligt och viktigt verktyg för att kunna visa dominans. Piskor kan användas på många olika sätt och behöver absolut inte vara kopplade till smärtsamma lekar, även om många faktiskt gillar det också.  

Men en piska kan också användas för att visa din maktposition, du behöver inte använda den på din partner utan snarare som en ”hot” om vad som kan hända om din undergivne inte lyder dig. Som alltid måste alla BDSM-lekar ske på bådas villkor och med tydliga riktlinjer och överenskommelser.  

Olika typer av piskor

I kategorin för piskor hittar du olika typer av piskor och även andra ”smisk-verktyg” som inte är en traditionell piska, exempelvis paddlar. Olika typer av piskor passar till lite olika typer av lekar och beroende på hur du vill använda dem.  

Läderpiska – flogger 

Klassiska läderpiskor, eller flogger som de ofta kallas för inom BDSM-världen är den piskan som passar allra bäst för att visa upp din dominans. En flogger består av ett handtag, ofta flätat med läder, men kan även vara exempelvis i plast och sedan klassiska lädertrådar som kan få till en riktig pisksnärt.  

Använd den för att piska mot ett hårt underlag för att visa din undergivna partner om vad som kommer att hända om hen inte lyder dig. Eller använd den på din partner för att straffa hen på allra bästa sätt när hen varit olydig.  

Använd alltid en flogger försiktigt till en början eftersom en rejäl pisksnärt kan bli riktigt smärtsam. Floggern går också alldeles utmärkt att försiktigt smeka din partner med och kittla hen på de mest känsliga områdena. 

Läderpiskor finns både i äkta läder och i syntetiskt läderliknande material.  

Paddel 

En paddel är det självklara valet när din undergivne partner har varit olydig och måste få smisk på rumpan. En paddel har en platt och lite större yta och liknar ett platt brännbollsslagträ. Passar utmärkt för det som inom BDSM-kulturen kallas för spanking.  

Tack vare den stora och platta ytan kan du få till mer kraft bakom din smiskning, men den kommer även avge ett tillfredsställande ljud som ger det hela en extra dimension av njutning.  

Paddlar finns i olika material men det vanligaste är även det i läder eller läderimitation. Men du hittar även paddlar i exempelvis plast eller trä, och även paddlar med nitar för dig som vill ha något extra speciellt.  

Ridpiskor

Precis som en flogger är en ridpiska alldeles utmärkt att använda både för att piska din partner med men även för att visa din dominans med. Använd den för att smiska din partner på rumpan när hen varit olydig, eller kittla din partner med den mjukt och försiktigt på alla de känsligaste områdena på kroppen.  

Köp en prisvärd piska

Även om piskor, precis som alla andra sexleksaker finns i flera olika prisklasser är det många gånger en mycket prisvärd sexleksak, som kommer att ge er mycket njutning och härliga lekar tillsammans.  

Många piskor kostar inte mer än någon hundralapp trots att de känns både rejäla och hållbara. För det priset kan du även satsa på olika typer av piskor för att hela tiden kunna vara redo för det du eller ni känner för i stunden.  

Att använda en piska som nybörjare

Precis som alltid när det kommer till dominans och undergivelse är det viktigt att till en början gå varsamt fram och känna efter vad som känns okej för båda partnerna. En piska kan göra riktigt ont och kan till och med åsamka viss skada om den används allt för våldsamt.  

Är det första gången du ska använda en piska kan det vara bra att först testa den på dig själv, för att få en känsla av vilken kraft du kan lägga bakom pisksnärten och hur kraftfullt det kommer att kännas. Gå aldrig in med full kraft direkt.  

Tänk även på att piskor, speciellt floggers och ridpiskor kan användas på många olika sätt, och den behöver inte enbart användas för att ge din partner njutningsfull smärta. Att använda den som ett dominansverktyg kan vara minst lika eggande.  

Ta hand om din piska

Sexleksaker ska självklart alltid tas hand om och hygien är en mycket viktig faktor. Precis som alla andra sexleksaker behöver din piska regelbunden rengöring, helst bör du rengöra den efter varje användning. 

Eftersom en piska används på ett annat sätt än många andra sexleksaker behöver den inte lika grundlig rengöring efter varje användning som många andra produkter, men tar du väl hand om den kommer den hålla längre. 

Exakt hur du rengör den beror på vilken typ av piska det är och vilket material den är tillverkad i. En paddel i läder kan enkelt torkas av med en fuktig trasa medan en flogger exempelvis kan behöva en rengöringsspray som är bakteriedödande eller liknande. Känner du dig osäker är det bäst att höra med tillverkaren eller webbshoppen du handlat ifrån hur du på bästa sätt tar hand om din piska.  

Våga prova på en piska

En piska kan kännas lite skräckinjagande och instinktivt kopplar vi ihop den med mycket smärta, men som vi beskrivit behöver det inte vara fallet. Vi vill verkligen rekommendera dig att testa på en piska om du är intresserad av BDSM-lekar. En piska är en enkel leksak men som har en mycket kinky känsla och kommer snabbt att få dig i rätt stämning.  

Använd den på ett varsamt sätt till en början om du känner dig osäker, men vi är övertygade om att du snabbt kommer att känna dig trygg och bekväm med din nya, sexiga leksak.