BDSM

BDSM är en hel värld att upptäcka och här finns inte bara en eller två produkter att utforska, utan under denna produktkategori hittar du många olika typ av sexleksaker. BDSM, eller bondage som det också kallas är en hel kultur och innebär att det finns en dominerande och en undergiven partner.  

Den dominerande njuter av att styra och ha kontroll, medan den undergivna i stället njuter av att låta sig kontrolleras. Många gånger är en del smärta inblandad i BDSM-lekar, där den undergivna njuter att på ett kontrollerat sätt få utstå viss smärta. Men smärta behöver inte alls vara en del av leken, utan grunden ligger i själv dominansen.  

Handbojor 

En mycket vanlig produkt inom kategorin BDSM är handbojor. En stor del av leken är att den undergivna själv inte ska kunna ha kontroll, och då fastspända händer alldeles perfekt. När händerna är fastspända, antingen i varandra på baksidan av kroppen eller exempelvis i sänggaveln har du inget annat val än att låta din partner ha full kontroll över vad som händer dig.  

Många handklovar har fluffigt tyg runt om sig alternativt är tillverkade i följsamt läder, detta för att dem inte ska skava mot handlederna. Smärtan ska inte komma från handbojorna, utan dessa ska endast vara ett sätt för dig att tvingas släppa all kontroll.  

Vill du inte ha handbojor finns också anpassade rep olika typer av band som du kan binda fast din partner mer.  

Piska 

En annan vanlig och omtyckt produkt inom BDSM-lekar är piskor, och en piska är mycket mer mångsidig än vad man skulle kunna tro. En piska kan till en början kännas lite skrämmande och se skräckinjagande ut, speciellt om du har svårt att hantera allt för mycket smärta. Men en piska måste inte innebära smärta och hårda tag, utan kan lika gärna vara en symbol på makt och dominans.  

En piska kan förvisso användas för att piska sin partner med, men kan också användas i en rollek där du använder den mer som ett hot för att då precis som du vill. Piskan kan också användas för att varsamt kittlas med på väl utvalda ställen.  

Gagball 

Självklart ska du som dominant även ha kontroll över din undergivna partners läten och en gagball är alldeles utmärkt till detta. En gagball är en gummi- eller silikonboll som sitter fast på ett halsband eller liknande. Du sätter sedan kulan i munnen på din partner och den sitter kvar där med hjälp av bandet som går runt huvudet.  

När du dominerar vill du förstås inte höra några gnäll eller tråkiga ord som ”stopp” eller liknande, och är din partner olydig motverkar du detta med hjälp av en gagball.  

Det är viktigt att du använder en gagball i lagom storlek, den ska såklart vara tillräckligt stor för att förhindra din partner att skrika eller prata men är den för stor kan det i stället kännas obehagligt att ha den i munnen.  

Ögonbindel, bröstvårtsklämmor och annat 

Egentligen kan vilken sexleksak som helst ingå i kategorin BDSM, eftersom det inte handlar om leksaken i sig utan i stället om en rollek där dominans och undergivelse ingår. Men andra mycket vanliga produkter du brukar hitta under en BDSM-kategori är exempelvis ögonbindel och bröstvårtsklämmor.  

 En ögonbindel är precis som handbojor och en gagball ett verktyg för dig som dominant att ha kontroll över din partner. Kan man inte se vet man inte heller vad an har att förvänta sig, och genom att stänga av ett sinne kan man också förstärka andra sinnen, som exempelvis känseln. 

 Det är mycket vanligt inom BDSM att den undergivna gillar att utsättas för en del smärta, och bröstvårtsklämmor kan användas av både män och kvinnor för att utsättas för njutning i form av smärta på de känsliga bröstvårtorna. Att få bröstvårtsklämmor fastspända på sina styva bröstvårtor, och din partner också kan dra i är något många går i gång på. 

Men tänk på att även vanliga sexleksaker så som dildos, vibratorer och analpluggar kan användas inom BDSM. Spänn fast din partners armar med handbojor i sänggavel och gå sedan lös med en vibrator. Stanna när du märker att din partner är på väg att komma för att ta kontroll över din undergivnes orgasm, alternativt kör på med vibratorn i fullt läge efter att din partner har fått orgasm för att leverera lite njutningsfull tortyr. 

Att tänka på vid BDSM 

BDSM kan vara riktigt kul och mycket upphetsande för många, men det krävs såklart mycket stor tillit till din partner, speciellt för dig som är undergiven. Innan ni börjar er rollek är det mycket viktigt att ni har gemensamma överenskommelse för att det ska bli behagligt och njutningsfullt för båda.  

 Ord som ”aj” och ”stopp” kan vara en del av leken och är därför inte att rekommendera att använda som äkta stoppord, utan i stället för ni komma överens om ett stoppord. Det kan egentligen vara vad som helst, så länge ni båda är medvetna om att när det ordet sägs så måste båda avbryta omedelbart.  

Undergiven eller dominant 

Är du helt ny på BDSM kan det ibland vara svårt att veta om du är undergiven eller dominant, och det fina är att du behöver så klart inte välja. Du kan prova båda rollerna och ni kan självklart turas om, men många brukar känna ganska tidigt vad det är de själva går i gång på.  

 Som dominant krävs det att du vågar ta initiativ och ta kontrollen över någon annans njutning, men det är också ett mycket stort ansvar. Det gäller att du är lyhörd och känner efter vilken grad av dominans din partner går i gång på.  

Det finns många produkter att testa på inom BDSM och det kan vara ett riktigt härligt sätt att komma närmare varandra och att våga prova på ny typ av njutning och stimulans i sängen, som kan leda till riktigt härliga upplevelser. Så länge ni har bra kommunikation och litar på varandra är bondage något som verkligen är värt att testa på.