Dildo

En dildo är ett måste i varje kvinnas nattduksbord och är en grundläggande sexleksak som kan leda till mycket njutning på egen hand, eller tillsammans med en partner för den delen. Dildo är troligen den allra äldsta sexleksaken och kvinnor har använt olika slags penisliknande föremål för att tillfredsställa sig själva i alla tider.

Visar alla 4 resultat

Dildosar finns i många olika utformningar, vilken drömmer du om? En klassisk dildo i jelly material, en verklighetstrogen dildo eller kanske till och med en glasdildo? Oavsett vad du föredrar kommer du att kunna hitta en variant som faller dig i smaken, då dildosar kommer i många olika former, storlekar och färger.

En dildo ska i grund och botten föreställa en erigerad penis, och det finns dildosar som är mycket naturtrogna och är väldigt lika en penis, men det finns också de som inte alls liknar en penis, mer än att de är formade som en stav.

En dildo används främst för vaginal- eller anal penetrering, och det finns dildosar med eller utan vibrationer.

Dildo med eller utan vibrationer

Det första du måste ta ställning till när du ska köpa en dildo är om du vill ha en med eller utan vibrationer. En dildo med vibrationer stimulerar dig inifrån och kan, om den har rätt form även stimulera G-punkten med vibrationer. Du kan om du önskar även använda den som en klitorisvibrator och därför blir det en mycket mångsidig sexleksak.

Dildos som vibrerar är ofta tillverkade i materialet jelly, silikon eller i någon plast, men det finns även metalldildos som vibrerar. En dildo i metall kan ge ytterligare en dimension av stimulans eftersom den både kan värmas och kylas, vilken kan ge mycket behagliga och intensiva känslor.

Vill du ha en dildo utan vibrationer kommer du ha ett mycket stort utbud att välja bland, och även här finns det dildosar i jelly eller annan plast, men du kommer också kunna hitta dildos i silikon och till och med i glas.

En dildo i glas kan, precis som en dildo i metall, ge stimulans av ytterligare sinnen eftersom den både kan frysas och värmas. Prova att lägga dildon i frysen en stund innan användning alternativt låta den ligga i ett varmt vattenbad för att bli uppvärmd. En glasdildo ser dessutom extremt elegant ut också, samt att den är helt styv vilket ger en annorlunda känsla än exempelvis en i jelly som är relativt följsamt.

Dildo med sugpropp

En mycket populär produkt är dildos med sugpropp i botten och lockar in till många roliga och njutningsfulla stunder på egen hand. En dildo med sugpropp kan du exempelvis fästa i golvet för att kunna rida av, perfekt om du är någon som älskar att vara högst upp under en sexakt.

Du kan även fästa den på kaklet på badrumsväggen och använda den bakifrån, i en doggystyle-position. Det är en position som många kvinnor njuter väldigt mycket efter eftersom det ofta är lätt att komma åt G-punkten, och med en dildo med sugkopp behöver du inte gå miste om det även när du tillfredsställer dig på egen hand.

När du använder en dildo med sugkopp har du dessutom händerna fria och kan använda dem till att stimulera din klitoris. Antingen endast genom att smeka dig själv med fingrarna, eller genom en klitorisvibrator. Något som leder de allra flesta kvinnor till orgasm.

En verklighetstrogen dildo med sugkopp, alltså en dildo som ser ut som en äkta penis men ådror och pungkulor och är hudfärgad kommer att kunna ge dig känslan av ett äkta samlag, i alla fall om du använder din fantasi.

Anal användning av dildos

Eftersom dildosar vanligtvis är både längre och grövre än sexleksaker som är dedikerade för analanvändning, exempelvis buttplugg, kan en dildo vara en perfekt anal leksak för dig som är erfaren och gillar lite grövre saker där bak.

Det som är viktigt att tänka på om du vill använda en dildos till analalekar är att den har en bred botten. Antingen kan du välja att använda en dildo som är anpassad just för analsex och som har en stopplatta eller så kan du använda en verklighetstrogen dildo med pungkulor, som även dessa fungerar som ett stopp.

Eftersom det inte finns något naturligt smörjmedel där bak bör du använda din dildo tillsammans med glidmedel om du ska använda den analt. En dildo i silikon kan endast användas med vattenbaserat glidmedel, medan exempelvis jelly, glas och metall kan användas även med silikonbaserat glidmedel.

Hitta din favorit dildo redan idag!

I princip alla tillverkare av sexleksaker har idag minst en men ofta flera olika dildosar i sitt sortiment, och du kommer garanterat att hitta något som faller dig i smaken. Utbudet är mycket brett och varierande.

Tack vare att utbudet är så stort kommer du också att hitta dildosar i flera olika prisklasser. En enkel dildo utan vibrationer kan vara en av de billigaste, och även mest användbara, sexleksakerna du kan hitta. Men du kan också hitta mycket avancerade och framför allt exklusiva dildosar som kostar flera tusen kronor.

Endast din fantasi och din budget avgör vilken dildo du vill ha.

Var noga med hygienen och förvaring för dina dildos

Det är viktigt att du alltid rengör din dildo ordentligt efter användning då det är mycket viktigt med hygienen i dessa intima områden. Beroende på vilket material din dildo är tillverkad i bör du rengöra den på olika sätt.

De allra flesta material kan rengöras med ljummet vatten och mild tvål, men du behöver vara uppmärksam på om din dildo är vattentät eller inte. Är den vattentät kan du enkelt rengöra den direkt under rinnande vatten i kranen, är den endast stänksäker behöver du vara mer försiktig.

Efter rengöring bör du låta din dildo torka innan du lägger undan den för förvaring. Tänk på att sexleksaker i silikon aldrig ska förvaras tillsammans eftersom de kan skadas om silikonet ligger emot varandra. Förvara därför gärna din dildo i en tygpåse.