Dildo

En dildo är ett måste i varje kvinnas nattduksbord och är en grundläggande sexleksak som kan leda till mycket njutning på egen hand, eller tillsammans med en partner för den delen. Dildo är troligen den allra äldsta sexleksaken och kvinnor har använt olika slags penisliknande föremål för att tillfredsställa sig själva i alla tider. Här kan du hitta de den bästa dildon, den billigaste dildon samt nya dildos. Vi jämför priser på dildos så att du vet var du kan köpa dildo till bästa pris.

Vad är en Dildo?

Dildosar finns i många olika utformningar, vilken drömmer du om? En klassisk dildo i jelly material, en verklighetstrogen dildo eller kanske till och med en glasdildo? Oavsett vad du föredrar kommer du att kunna hitta en variant som faller dig i smaken, då dildosar kommer i många olika former, storlekar och färger.

En dildo ska i grund och botten föreställa en erigerad penis, och det finns dildosar som är mycket naturtrogna och är väldigt lika en penis, men det finns också de som inte alls liknar en penis, mer än att de är formade som en stav.

En dildo används främst för vaginal- eller anal penetrering, och det finns dildosar med eller utan vibrationer.

Dildo med eller utan vibrationer

Det första du måste ta ställning till när du ska köpa en dildo är om du vill ha en med eller utan vibrationer. En dildo med vibrationer stimulerar dig inifrån och kan, om den har rätt form även stimulera G-punkten med vibrationer. Du kan om du önskar även använda den som en klitorisvibrator och därför blir det en mycket mångsidig sexleksak.

Dildos som vibrerar är ofta tillverkade i materialet jelly, silikon eller i någon plast, men det finns även metalldildos som vibrerar. En dildo i metall kan ge ytterligare en dimension av stimulans eftersom den både kan värmas och kylas, vilken kan ge mycket behagliga och intensiva känslor.

Vill du ha en dildo utan vibrationer kommer du ha ett mycket stort utbud att välja bland, och även här finns det dildosar i jelly eller annan plast, men du kommer också kunna hitta dildos i silikon och till och med i glas.

En dildo i glas kan, precis som en dildo i metall, ge stimulans av ytterligare sinnen eftersom den både kan frysas och värmas. Prova att lägga dildon i frysen en stund innan användning alternativt låta den ligga i ett varmt vattenbad för att bli uppvärmd. En glasdildo ser dessutom extremt elegant ut också, samt att den är helt styv vilket ger en annorlunda känsla än exempelvis en i jelly som är relativt följsamt.

Dildo med sugpropp

En mycket populär produkt är dildos med sugpropp i botten och lockar in till många roliga och njutningsfulla stunder på egen hand. En dildo med sugpropp kan du exempelvis fästa i golvet för att kunna rida av, perfekt om du är någon som älskar att vara högst upp under en sexakt.

Du kan även fästa den på kaklet på badrumsväggen och använda den bakifrån, i en doggystyle-position. Det är en position som många kvinnor njuter väldigt mycket efter eftersom det ofta är lätt att komma åt G-punkten, och med en dildo med sugkopp behöver du inte gå miste om det även när du tillfredsställer dig på egen hand.

Lästips: Tips om du vill använda dildon i badet

När du använder en dildo med sugkopp har du dessutom händerna fria och kan använda dem till att stimulera din klitoris. Antingen endast genom att smeka dig själv med fingrarna, eller genom en klitorisvibrator. Något som leder de allra flesta kvinnor till orgasm.

En verklighetstrogen dildo med sugkopp, alltså en dildo som ser ut som en äkta penis men ådror och pungkulor och är hudfärgad kommer att kunna ge dig känslan av ett äkta samlag, i alla fall om du använder din fantasi.

Anal användning av dildos

Eftersom dildosar vanligtvis är både längre och grövre än sexleksaker som är dedikerade för analanvändning, exempelvis buttplugg, kan en dildo vara en perfekt anal leksak för dig som är erfaren och gillar lite grövre saker där bak.

Det som är viktigt att tänka på om du vill använda en dildos till analalekar är att den har en bred botten. Antingen kan du välja att använda en dildo som är anpassad just för analsex och som har en stopplatta eller så kan du använda en verklighetstrogen dildo med pungkulor, som även dessa fungerar som ett stopp.

Eftersom det inte finns något naturligt smörjmedel där bak bör du använda din dildo tillsammans med glidmedel om du ska använda den analt. En dildo i silikon kan endast användas med vattenbaserat glidmedel, medan exempelvis jelly, glas och metall kan användas även med silikonbaserat glidmedel.

Hitta din favorit dildo redan idag!

I princip alla tillverkare av sexleksaker har idag minst en men ofta flera olika dildosar i sitt sortiment, och du kommer garanterat att hitta något som faller dig i smaken. Utbudet är mycket brett och varierande.

Tack vare att utbudet är så stort kommer du också att hitta dildosar i flera olika prisklasser. En enkel dildo utan vibrationer kan vara en av de billigaste, och även mest användbara, sexleksakerna du kan hitta. Men du kan också hitta mycket avancerade och framför allt exklusiva dildosar som kostar flera tusen kronor.

Endast din fantasi och din budget avgör vilken dildo du vill ha.

Var noga med hygienen och förvaring för dina dildos

Det är viktigt att du alltid rengör din dildo ordentligt efter användning då det är mycket viktigt med hygienen i dessa intima områden. Beroende på vilket material din dildo är tillverkad i bör du rengöra den på olika sätt.

De allra flesta material kan rengöras med ljummet vatten och mild tvål, men du behöver vara uppmärksam på om din dildo är vattentät eller inte. Är den vattentät kan du enkelt rengöra den direkt under rinnande vatten i kranen, är den endast stänksäker behöver du vara mer försiktig.

Efter rengöring bör du låta din dildo torka innan du lägger undan den för förvaring. Tänk på att sexleksaker i silikon aldrig ska förvaras tillsammans eftersom de kan skadas om silikonet ligger emot varandra. Förvara därför gärna din dildo i en tygpåse.

Lästips: Saker att tänka på när man tar med dildon på flygresan

Vad kostar en dildo?

Priset på en dildo kan variera beroende på dess storlek, kvalitet, material och var du köper den. Det finns en bred variation i priset på dildos, från några hundralappar till flera tusen kronor. De billigare dildos är vanligtvis gjorda av enklare material som PVC eller jelly, medan mer högkvalitativa dildos kan vara gjorda av medicinsk silikon eller glas och kan kosta mer. Du kan hitta dildos tillgängliga för köp online eller i fysiska butiker som säljer sexleksaker men se till att jämföra priset här hos oss, så du inte spenderar mer pengar än nödvändigt när du ska köpa dildo.

Här på dildolistan.se kan du prisjämföra och hitta den modell och prisnivå som passar dig, perfekt!

Hur stor är en normal dildo?

En normal dildo kan variera i storlek beroende på personliga preferenser. Enligt en online-undersökning genomförd av den erotiska webbutiken Sinful är den mest populära storleken bland svenska kunder 14,6 centimeter [1]. Det finns dock många olika storlekar på dildos tillgängliga, från små för nybörjare till extra stora för dem som föredrar en större storlek [2]. Diameteren på dildos varierar också från tunna till mycket tjocka, beroende på önskad stimulans. Det är viktigt att välja en storlek som passar ens personliga preferenser och erfarenhetsnivå.

Referenser: [1] Så här stor är den perfekta dildon – Nyheter24 [2] Storleksguide Dildo – Sexleksaker365 – snabbt & diskret [3] Storleken hindrar mig – FamiljeLiv.se

Vad betyder Dildo?

Ordet ”dildo” kommer från det italienska ordet ”diletto”, som betyder njutning eller glädje.

Att tänka på när du ska köpa dildo – så köper du bästa dildon

När du ska köpa en dildo är det viktigt att tänka på flera faktorer. För det första bör du välja en dildo tillverkad av ett säkert material, som silikon, glas eller metall. Storlek och form är avgörande och bör anpassas efter din egen erfarenhet och bekvämlighet. Fundera över hur du planerar att använda den – vaginalt, analt eller båda.

Ytstruktur och textur är också viktiga överväganden, eftersom de påverkar den stimulans du upplever. Du bör också ta hänsyn till färg och estetik, välja något som tilltalar dig visuellt. Pris och kvalitet hänger ofta ihop, och det kan vara klokt att investera i en högkvalitativ dildo tillverkad av säkra material.

Tänk på rengöring och underhåll – enkelhet i dessa avseenden är viktigt. Om diskretion är viktigt för dig, leta efter produkter som är diskreta i design och förpackning. Slutligen, lita på dina personliga preferenser och ta dig tid att välja en dildo som du tror kommer att ge den njutning och erfarenhet du söker. Det är en intim produkt, så var noga med att göra en informerad och begrundad köpbeslut.

Detta visste ni inte om dildos..

Det hemligaste kring ämnet dildo är att det har använts som ett religiöst verktyg för att uppnå spirituell balans. I Kina användes dildos i brons och jade, som hittades i gravar som en del av spirituella riter. Dessutom sägs det att den egyptiska drottningen Kleopatra gjorde sig en helt naturlig vibrator, där vibrationerna inuti dildon orsakades av bin.

Och inte nog med det..

Olika material har använts genom historien för att skapa dildos, inklusive trä, läder, bly, glas och brons. Under medeltiden skapade franska seglare dildo-liknande dockor för att ta med sig på långa, ensamma resor, kallade ”dames de voyage”. Det finns också en teori som säger att vibratorer uppfanns för att hjälpa 1800-talets kvinnor att slappna av, även känd som ”hysteri”.