Buttplug

En buttplug är den perfekta sexleksaken för dig som är nyfiken och intresserad på att prova på anal stimulans. Buttplugs finns i många olika storlekar och en mindre variant passar alldeles utmärkt för dig som är nybörjare och vill testa på hur anal penetrering känns. En buttplug är också bra att använda under ett förspel eller som uppvärmning för analsex. 

De flesta buttplugs är smalare ute i spetsen och blir sedan grövre in mot botten, vilket för att du mjukt och försiktigt kan föra in den bit för bit i anus på ett sätt som gör att det känns behagligt.  

Använd som uppvärmning inför analsex 

Anal penetrering behöver, till skillnad från vaginal penetrering, mycket mer förberedelser och uppvärmning, och till det är en buttplug alldeles utmärkt. Genom att förbereda anus med att steg för steg föra in en buttplug kommer du sedan kunna njuta mycket mer av analsex. 

Ringmusklerna behöver få lite tid att vänja sig, och det är viktigt att du går varsamt fram. Använd rikligt med glidmedel både på själva buttplugen och runt analöppningen och påbörja sedan införandet mjuk och försiktigt. 

När du har haft buttplugen i under ett tag kommer du märka att det är mycket enklare att genomföra ett analt samlag och du kommer med största möjliga sannolikhet njuta av det mycket mer. 

Buttplug under samlaget 

Många tycker att det kan vara mycket skönt att ha en buttplug införd i anus under ett vaginalt samlag, vilket inte är så konstigt eftersom anus är en mycket erogen zoon som är mycket känslig för stimulans.  

Dels kan en införd buttplug bidra till en trängre och skönare känsla under vaginal penetrering, dels tycker många att det är skönt att även anus stimuleras samtidigt. Att stimulera både anus, vaginan och klitoris samtidigt kan leda till en mycket intensiv känsla som för många resulterar i en orgasm utan dess like.  

Buttplugs med vibrator 

Buttplugs kommer i många olika modeller, och för dig som är sugen på extra mycket stimulans där bak kan en buttplug med vibrator vara ett bra val. En vibrerande buttplug kan för många leda till anala orgasmer, helt utan stimulans på annat håll – något som många tycker ger en helt annan känsla än både en G-punktsorgasm och en klitorisorgasm.  

Välj gärna en vibrerande buttplug som styrs via en fjärrkontroll eller via en app i telefonen då det kan kännas lite svårt och krångligt att komma åt knappar på själva pluggen när den väl används. Men med en fjärrstyrd vibrator kan du själv enkelt styra vibrationerna under användning alternativt låta någon annan styra den. Idag finns det till och med anala vibratorer som kan styras via en app från en telefon som befinner sig på en helt annan plats – perfekt för distanssex.  

Välj rätt storlek för din buttplug 

Buttplugs finns i många olika storlekar, allt från nästan minimala som passar utmärkt för dig som är helt ny på anal stimulans och vill gå mycket varsamt fram till riktigt rejäla pluggar som passar dig med mer vana och som gillar något riktigt stort där bak.  

Men tänk på att alltid gå försiktigt fram, använda rikligt med glidmedel och vänja analöppningen succesivt, annars riskerar du att få skador på ringmuskeln. Men just därför är buttplugs med dess konformade design utmärkt som uppvärmning för anala lekar.  

Är du nybörjare kan du gärna investera i ett kit med några olika storlekar på buttplugs, eftersom det alltid är individuellt vilken storlek du kommer att gilla. Samt att det finns också en stor chans att du snabbt vill gå upp i storlek för att du vänjer dig, och då kan det vara skönt och praktiskt att inte behöva hitta en ny att köpa på direkten.  

Använd endast buttplugs med stopp 

Under anala lekar är det viktigt att endast använda leksaker som är anpassade för just anal stimulering, och det gäller även buttplugs. Du vet det genom att det finns en stor botten, eller stopplatta som hindrar leksaken att försvinna in i tarmen.  

Buttplugs har alltid en form av stopp, som kan se ut på många lika sätt. Det finns enkla buttplugs där stoppet endast består av en enkel platta, men det finns också lite flashigare där stoppet exempelvis består av en stor glittrande plast- eller glasbit som liknar en ädelsten eller till och med där det finns en svans på stopplattan.  

Buttplugs i olika material 

Precis som alla andra sexleksaker finns även buttplugs i många olika material. Det vanligaste är buttplugs av silikon, vilket ger dem en perfekt kombination av styvhet och mjukhet. Silikon är också mycket enkelt att hålla rent.  

Men det finns även buttplugs av glas eller metall. Dessa ger en lite annorlunda känsla än en plugg av silikon, och kan både kylas och hettas upp för att få ytterligare en dimension av stimulans. En buttplug i glas behöver du vara lite extra försiktigt på, och skulle sprickor eller liknande uppstå är det viktigt att du förkastar den på en gång.  

 Rengöring och hygien 

Hygien är förstås alltid viktigt när det gäller sexleksaker, men är speciellt viktigt när det kommer till anala lekar. Du bör aldrig växla mellan att ha något i anus och sedan föra in det i vaginan direkt efter utan rengöring. Detta eftersom det finns bakterier i anus och i tarmen som inte ska komma in i vaginan.  

Använd därför alltid rengöring emellan alternativt använd kondom på leksaken som du sedan tar av när du vill föra in den i vaginan. Men buttplugs passar allra bäst för anal stimulans, även om du självklart får använda din buttplug precis som du själv önskar.  

Rengör alltid din buttplug noggrant efter användning, och de flesta kan rengöras under rinnande vatten. Har den dock en vibrator måste du först kontrollera så att den är vattentät. Rengör sedan med mild, parfymfri tvål och ljummet vatten.  

Är din buttplug tillverkad i silikon ska du aldrig använda den tillsammans med silikonbaserat glidmedel eftersom det kan förstöra produkten, använd då endast vattenbaserat.