Penisring

En penisring är en sexleksak som faktiskt ger njutning åt båda partnerna under ett samlag, och kan därför vara väl värt att investera i. En penisring träs över penisroten, och en del modeller över både penis och pung, och håller kvar blodflödet i den erigerade penisen, vilket gör att din erektion kommer att bli både långvarigare och kraftigare.

Med en penisring blir du uthålligare och din penis kommer att hålla sig riktigt styv under hela samlaget, något både du och din partner kommer kunna dra nytta av. Vem vill inte bli mer uthållig i sängen? Du behöver inte oroa dig över att penisen ska slakna mitt under pågående samlag, vilket också gör att du kan enklare kan slappna av och fullt ut hänge dig till sexet.

Självklart kan du även använda en penisring när du onanerar, och på samma sätt kommer den där att göra dig mer uthållig och ge mer njutning.

Så använder du en penisring

Penisringen ska alltså träs över din penis och placeras nere vid penisroten. För skönare och enklare påföring rekommenderas du att använda glidmedel. De flesta penisringar idag är tillverkade av silikon och därför bör du använda vattenbaserat glidmedel.

Det är rekommenderat att påföra penisringen när din penis är slak, ju styvare den är desto svårare kommer det bli att få på penisringen. Speciellt viktigt är det om du använder en ring som träs över både penis och pung.

En kukring bör inte bäras under allt för långa stunder, cirka 20 minuter är en rekommenderad tid. Men du behöver själv känna efter vad som känns okej, så fort du börjar känna obehag eller smärta på något sätt bör du ta av ringen.

Penisring leder till skönare orgasm

Tack vare att penisringen gör dig mer uthållig kan du också bygga på njutningarna under en längre tid, som ofta leder till en mycket kraftig och explosiv orgasm när du väl låter dig nå klimax. Ett låta vägen till en orgasm ta tid, är det bästa sättet att få en riktigt skön och intensiv orgasm, och här kommer penisringen vara till stor hjälp.

En penisring brukar också leda till att orgasmen håller i sig längre för dig som man, något som självklart endast är en fördel.

En prisvärd sexleksak

Penisringar finns, precis som de flesta andra sexleksaker idag i många olika modeller och det finns både mer och mindre avancerade varianter, men generellt är penisringar en billigt och prisvärd sexleksak.

Du kan hitta mycket enkla modeller av penisringar som kostar runt en hundralapp, den kommer att göra grundjobbet precis lika bra som en dyrare variant. Skillnaden är att en dyrare variant ofta har lite mer funktioner och flexibilitet.

Vill du ha en enkel och prestigelös sexleksak som definitivt kommer att öka njutningen för både dig och din partner i sovrummet, kan en penisring vara ett mycket bra alternativ. Börja gärna med en enkel, billig variant för att känna efter som en penisring är något för dig – vilket det med stor sannolikhet är!

Penisring med vibrationer

Precis som med alla andra sexleksaker utvecklas penisringen hela tiden och det kommer nya och innovativa modeller. Något som har blivit mycket populärt är penisringar med en vibrator.

I stället för att endast vara en liten gummiring har den då också en större platta eller liknande med en vibrator. Den här typen av penisring är perfekt för dig som har sex med en tjej och verkligen vill att båda ska få ut så mycket njutning som möjligt av penisringen.

En penisring med vibrator är nämligen utformad så att när du har en på penisroten under ett samlag, kommer vibratorn att stimulera kvinnans klitoris under penetrerande sex. Vibrationer mot klitoris tillsammans med in- och utstötningar är det bästa kombinationen för att lyckas ge en kvinna orgasm.

Vibrationerna kan även ge dig som man extra njutning eftersom även penisen är känslig för vibrationer och ger en mycket skön extra stimulans. Dessutom finns det penisringar som har vibratorn utformad på ett sådant sätt att den vibrerar mot mellangården, det vill säga området mellan pung och anus. En zon som är mycket erogen, men tyvärr ofta blir bortglömd.

Vibrerande penisringar finns i flera olika varianter. Det finns enklare modeller där du styr vibrationerna via knappar på själva leksaken, men också mer innovativa modeller som styrs via fjärrkontroll eller via en app i telefonen.

De lite mer avancerade modellerna brukar också ha olika funktioner på sina vibratorer, exempelvis flera förprogrammerade program, fjärrstyrning och liknande.

Penisring som träs över både penis och pung

Den här varianten är lite mer avancerad och rekommenderas vanligen först efter att du blivit van vid att använda en vanlig penisring, men självklart kan även du som är nybörjare använda den här typen av penisring om du känner dig sugen på att testa.

Den fungerar egentligen på samma sätt som andra penisringar men tack vare att den placeras både runt penisen och pungen kommer effekten att bli ännu större och ännu kraftigare. Till en början kan den här typen av penisring kännas lite väl intensiv och nästan obehaglig att ha på, börja därför gärna med kortare stunder om så är fallet.

Rengöring och förvaring av din penisring

En penisring är ofta mycket enkel att hålla ren, eftersom de flesta modeller är släta och enkla. Har du en penisring med vibrator måste du ha koll på om den är vattentät eller ej. En vattentät penisring kan enkelt rengöras under rinnande vatten, medan en modell som inte är vattentät behöver rengöras på annat sätt. Exempelvis med en trasa eller med ett speciellt, tillhörande rengöringsmedel.

De flesta penisringar är idag tillverkade i hudvänlig silikon, ett material som du kan rengöra med en mild, parfymfri tvål alternativ ett anpassar rengöringsmedel för sexleksaker av silikon.

Sexleksaker av silikon bör aldrig förvaras med varandra eftersom det kan skada silikonet. En penisring är ofta liten och smidig och enkel att förvara. Låt den alltid torka upp efter rengöring innan du lägger undan den. Ett bra tips är att förvara den i en tygpåse, som skyddar silikonet samtidigt som den undviker att ge en instängd känsla.